maanantai 10. syyskuuta 2012

Voimakivet

Botswana-akaatti

Botswana akaatti kivi
VÄRI: harmahtavalla taustalla ruskeita, valkoisia tai vaaleanharmaita raitoja.
KUVAUS: Botswana-akaatti on kalsedoneihin kuuluvan akaatin muunnos.
ESIINTYMÄT: Botswana.
VOIMA: Kiviterapian mukaan tämä akaatti auttaa ongelmien ratkaisussa, se kohottaa luottamusta omaan luovuuteen ja tuntemattomien alueiden tutkimiseen (7).
       

Savukvartsi
VÄRI: ruskea, harmaa tai musta.
KUVAUS: Savukvartsi on kvartsiryhmään kuuluva läpikuultava mineraali, jota esiintyy eritoten metamorfisissa kivilajeissa, kuten graniitissa ja gneississä. Värin uskotaan johtuvan radioaktiivisuudelle altistumisesta. Nykyään markkinoilla olevat savukvartsit on luultavimmin käsitelty värin parantamiseksi jollain tavoin.
ESIINTYMÄT: Australia (Victoria), Brasilia (Rio Doce), Intia, Kanada (Ontario), Madagaskar, Saksa, Skotlanti, Suomi, Sveitsi, Venäjä (Siperia), Yhdysvallat.

Savukvartsi kivi
VOIMA: Savukvartsi vapauttaa kiviterapian mukaan masennuksesta ja jännityksestä. Se tuo ihmisen maanpinnalle ja tasapainottaa seksuaalista energiaa. Fyysisellä tasolla savukvartsi on avuksi alavatsaan, lantion seutuun ja jalkoihin liittyvissä ongelmissa. Kiven sanotaan helpottavan myös kramppeja, vahvistavan selkää ja hermoja (1,3). 
MUUTA: Savukvartsin lämmin rusehtava sävy, joka vaihtelee lähes läpikuultavasta melkein mustaan, on omiaan tuomaan tasapainoa ja maadoitusta idealistiselle ja rauhaa rakastavalle Vaaka horoskooppimerkille. Horoskooppimerkeistä myös Kauris saa voimaa tästä kivestä. 

Tulin tutkineeksi, mitä voimia tietyillä kivillä uskotaan olevan. Mielenkiintoon johti se seikka, että minä, joka pidän yli kaiken räiskyvistä väreistä, lähes sivuutan ne kivet, jotka ovat kirkkaita väriltään ja tunnen suurta viehtymystä näihin kiviin. Kivitietouden lähteenä Energiakeskus Indigo ja Harmoniahuone, jossa jäin kauniin Botswanan akaatin koukkuun. Raitojen syvyyksiin tuijottaminen oli hypnoottisen rauhoittavaa. Rapuihmisten sanotaan hermoilevan vatsallaan, joten ehkä viehtymys savukvartsiin johtuu siitä ...

Viimeisin suosikkikivikoruni, josta muutkin ovat tykänneet, jopa niin, että se olisi viime lauantaina Wanhassa Satamassa lähtenyt suoraan kaulasta uudelle omistajalle. Olisin saanut kyllä ruhtinaallisen korvauksen työstäni, mutta ... ehkä olen hölmö kun en halunnut myydä sitä.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista kerrontaa kivistä ja kaunis on korusi en yhtään ihmettele ostohalukkuutta. Minullakin on tullut harvennettua bloggailua, aika menee muualla, olen edelleenkin käynyt itse myymässä korttejani toreilla, mukavaa on ollut, vaikka ei siitä nyt isoa rahasaalista saa ;-)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti saat ainakin materiaalikustannukset takaisin : )

    VastaaPoista
  3. Kaunis koru. Ehdottomasti pitäisin minäkin :) Siskolle tuli kerran tehtyä rannekoru Botswana-akaateista ja hopeasta.

    VastaaPoista